Femeia din mijlocul străzii

Astăzi am plecat de acasă cu mașina. Pe mijlocul străzii, o femeie mergea pe dunga de circulație care separă cele două sensuri de mers, venind spre mine. Inițial, nu știam ce face. Mergea și gesticula, vorbind cu cineva. Cu universul ei. Și m-am întrebat ce anume a făcut-o să ajungă așa. Părea că mințile ei au plecat undeva. Și am citit aici, la tine, Catchy, un articol care punea o întrebare: Minților, când vă vine să plecați, unde vă duceți?

Unele se duc duminica la biserică. Acolo se întâlnesc cu Dumnezeu și așteaptă să le găsească soluții la probleme sau pur și simplu cer răspunsuri la întrebări. Minți  bine legate de puterea de deasupra lor, pe care o recunosc și care le dă simțământul că sunt protejate. Ca să rămână întregi, nealterate de provocările  lumești.

Altele intră în biserica din bucătărie, acolo unde își vor pune mintea la contribuție să aducă bucurie lumii mici în care trăiesc, acea celulă de bază a societății  numită familie, pentru care se simt fericite să pregătească mici ofrande de duminică. Mai speciale, mai gustoase ca de obicei.

Mintea mea intră în biserica verde, locul în care îmi aștern gândurile de peste weekend. Stau de vorbă cu tine, povestindu-ți ce am văzut și ce mi-a rămas întipărit.

Acum este vorba despre femeia dintre sensurile de circulație. Și mă întreb de ce unele minți devin bilete scump plătite la loteria vieții? A depins de ea oare ca biletul să îi fie lozul cel mare, câștigător? Pare că l-a extras pe cel necâștigător. O fi strigat oare în deșertul lumii ei și nu a fost auzită de nimeni? Cu cine vorbea ea singură?

Ce așteptări o fi avut ea de la viață, care nu i s-au confirmat? Care parte frumoasă din ea nu a reușit să se trezească? Se spune că fiecare om poartă în el un al doilea om. Urâtul este împins în adâncul sufletului și, când adormim, animalul din noi se trezește. Oare femeia aceea dormea? Așa părea, somnambulă. Ce echilibru dintre cerul și pământul ei s-o  fi defectat și când? Ce încercări pe care le-a numit greșeli or fi trecut peste ea de a ajuns un fir de nisip în mijlocul străzii?

Continuarea, pe Catchy, aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s