Zece piese vestimentare pentru prietena mea H.S., care să o definească

answear-pic-5

Mi se părea cunoscută, nu prea știam de unde să o iau. Cam neglijentă  și puțin îmbrăcată. Defapt, deloc. Am văzut-o în parc când stăteam pe o bancă cu o carte în mână. Sapiens. De Y. N. Harari. Citeam despre faptul că acum 100.000 de ani, existau pe pământ cel puțin șase specii de oameni dintre care a mai rămas doar una și anume homo sapiens. Înclin să cred că a ieșit din carte. A sărit din preistorie și dintre rânduri, direct în era mea virtuală, când totul se schimbă cu viteza internetului. S-a apropiat de mine.

A cerut ceva, din gesturi. Să o ajut să se acopere. Nu apucase înainte de plecare să vâneze vreun animal, să îl jupoaie și să se îmbrace ca oamenii…….Ea, prima reprezentă a speciei mele, adică o Homo Sapiens (H.S. mai pe scurt), stătea în fața mea și exprima întrebarea ,,Cu ce mă îmbrac ?,,

Iar răspunsul (The Answear), era cu mine, la un touch distanță. Am luat smartphonul, l-am deschis și am intrat în magazinul online.

Mi-am încropit rapid în minte o listă cu câteva piese de îmbrăcăminte esențiale, ușor de asortat și comode, cu care îi creez lui H.S. o bază bună de pornire, o fundație vestimentară cu alte cuvinte. M-am gândit la vreo zece piese de bază cu care să își facă mai multe ținute și să depășească situația dificilă în care se afla.

Am început cu o lejerie intimă comodă,  pe care să o simtă ca pe a doua piele. Am ales una neagră, imi place culoarea și impresia pe care o lasă la prima vedere. Și la a doua….Nu știu dacă H.S. este obișnuită, dar sunt ferm convinsă că nu se va mai despărți de ea. Am văzut mai multe bluze în căutarea mea, de diferite culori, toate foarte comode și care urmau să îi ofere un aer nou și modern. Asta este până la urmă ideea, H.S. să fie în actualitate complet. Am lăsat-o pe ea să aleagă. Nu are experiență în acest segment al vieții ei, dar iată de ce gusturi bune dă dovadă.

Apoi m-am orientat la un Jeans pentru prietena mea. H.S. era deja pe bancă lângă mine și priveam amândouă cu mult interes la tot ce era în raionul specializat din magazin. Eu am ales o pereche, neagră, iar ei i-a plăcut una albastră. Învăța foarte repede despre ceea e îi place. Da, le luăm pe amândouă, i-am dat de înțeles, să le poarte la diferite ocazii .

După care intrăm în zona de încălțăminte. Eu mă opresc la o pereche sport din gama new balance, mi se pare foarte potrivită, dat fiind că sunt confortabile și se potrivesc perfect la ținută. H.S. alege totuși o pereche de ghete, cred că știu după ce criterii. I-a placut modelul lăcuit, cu talpa de șenilă, faptul că erau inalte și practice în același timp.

Ne plimbăm în continuare prin magazin cu viteza internetului iar ea pune degetul pe un pulover. Moale și pufos, cred că îi aducea aminte de ultima blană cu care s-a ,,îmbrăcat,, în lumea ei. La un moment dat a incepe să tremure. Poate îi era frig. Venise seara. Părea că are nevoie să se îmbrace mai repede. Tot ce alesesem îi plăcea și erau doar câteva piese, dar cumva esențiale. Pare că își definise stilul deja.

 De aceea m-am grăbit să caut pentru ea un palton sau o geacă, este o toamnă frumoasă cu multe culori în ea dar urmează să vină în curând iarna. Dacă ghicești ce a ales, eu te felicit. Dintre aceste două piese. Nu mă pot abține și îți voi spune totuși. A vrut în roșu. Oricum această culoare, pe fundal alb, de iarnă, va fi acea pată de culoare care va anima ochiul. Iar când se va plimba pe străduța pietruită din centrul vechi al orașului meu, dacă va rămâne pe aici, sau oriunde va merge, va atrage cu siguranță orice privire .

Gata, mai rămânea să îi aleg și o ținută elegantă, pentru momentul când va păși încrezătoare în noua ei formă modernă de viață, adaptată la timpul în care a ieșit din cartea mea. O cămașă albă, pe care va urma să o poarte cu jeans sau, de ce nu, cu o fustă, când va îndrăzni să se descopere. Și o rochie clasică neagră, acea celebră și de nelipsit little black dress, fără de care o femeie modernă nu există.

Am dat un singur click și pentru că totul se petrece ca la carte, H.P. s-a înfățișat privirii mele reale, îmbrăcată complet din magazinul virtual, în noua ei variantă de femeie modernă. Pentru că stilul H.P. se schimbă odată cu evoluția, cu un pic de ajutor și pentru că avem aici răspunsul la toate .

answear-patrat

Sursa tuturor fotografiilor : Answer.ro

Articol scris pentru Superblog 2018, proba nr. 1 , sponsor Answer.

Un gând despre &8222;Zece piese vestimentare pentru prietena mea H.S., care să o definească&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s