Prima zi de Paști

Bună, bună ! Și Hristos a Inviat !

De azi noapte și în continuare căci lumina se propagă în stil perpetuum mobile, Să spunem. Hristos a Înviat! Adică non stop. Cât țin zilele de Paști sau Pesah. Care înseamnă Trecere . În lumină.

Iisus Hristos este un model care va să ne spună că a meritat sacrificiul Lui, dacă prin asta ne străduim să fim mai senini și mai onești unii cu ceilalți. Și ca putem face acest lucru zi de zi. Numai să nu uităm asta, și sa ne luam cu mâinile de cap, prinși de grijile zilnice. Sau să credem că este o simplă poveste, veche de mai bine de 2000 de ani. Ajută, dacă crezi că este o poveste, cât să știi că ai o raportare mai sus de tine. Mai avem și acum modele printre noi, care se străduiesc sa facă din lumea asta un loc mai bun. Este vorba de tine, de tine și de tin. De fiecare dintre noi care are un gând frumos pentru celălalt. Exprimat in orice formă. Și dacă gândul mai este însoțit și de o faptă la fel… .Uite cum ajungem să ne apropiem.Ca în ziua de astăzi spre exempl. Închei spunând ca dacă Dragoste (de oameni) este, totul este! Mai spun că dacă cei cunoscuți și necunoscuți mie sunt bine și eu sunt bine. Lumina zilei de astazi pătrunsă în suflet, sper sa imi rămână acolo pana la anul. Si să mi-o manifest zi de zi, începând de astazi, din prima zi de Pasti.Cu multă gratitudine! Zi grozav de luminoasă va doresc!Sparg un ou roșu cu fiecare dintre voi, care citiți aceste rânduri. Și repet: Hristos a Inviat! Mă rog să il pastrăm acolo, viu, în gând si mai apoi in faptă! Cu multa prietenie și dragoste, Monica.

De ce ziua de ieri, de azi si de maine sunt atât de speciale ? Ne fac să descoperim cu precădere, rezerva de iubire care sta ascunsa în noi. Ne reamintim de ea acum dar ea defapt există acolo și se poate manifesta în fiecare zi. Dar da ațipit si acum se trezește.

De aseara mi – am reamintit, cum o fac an de an, existat un Om, care a adunat toate nemulțumirile și neîmplinirile noastre numite pacate și ne-a dat înapoi lumină. Gând alb, curat și dragoste de oameni. Iar acest Om, indumnezeit, prin sacrificiul și devotamentul lui fata de omenire, ne aduce aminte că legăturile frumoase se realizează intre oameni, prin iubire.

Lasă un comentariu